top of page

ATCO Verduurzaming

 • Waarom zonnepanelen van ATCO verduurzaming kopen?
  Kies voor zonnepanelen van ATCO en geniet van een gemiddelde jaarlijkse besparing van € 1.580. Ons deskundige advies zorgt ervoor dat je het meeste uit je dak haalt. Met vele succesvolle installaties hebben we de expertise in huis om dit te realiseren. Zo koop je zorgeloos zonnepanelen en start je direct met besparen. Bij ATCO verduurzaming krijg je altijd de beste deal, 24/7 inzicht via onze app en persoonlijk contact. Geen wachtmenu's of chatbots, maar directe bereikbaarheid via ons nummer of mail.
 • Wat Kost een Zonnepaneleninstallatie?
  De prijs van jouw zonnepaneleninstallatie berekenen we graag voor je in een gratis en vrijblijvend advies gesprek. We bepalen op locatie of op afstand het aantal benodigde panelen, de geschikte omvormer en de verwachte opbrengst. Zo krijg je een duidelijk beeld van de kosten en opbrengsten, met een all-in prijs zonder onverwachte extra's.
 • Hoe werkt de salderingsregeling?
  De begrippen 'terugleveren' en 'salderen' worden vaak door elkaar gehaald, maar ze betekenen iets anders. Terugleveren gebeurt wanneer je met zonnepanelen opgewekte energie, die je niet meteen thuis gebruikt, aan het elektriciteitsnet levert. Salderen daarentegen heeft te maken met de belasting die je betaalt over je stroomverbruik. De kostprijs per kWh die je aan je energieleverancier betaalt, bevat ook belastingen. Hoe meer elektriciteit je verbruikt, des te meer belasting je betaalt. Door zonne-energie terug te leveren aan het net, kun je deze belastinglast verlagen. Elke kWh zonne-energie die je teruglevert, vermindert de belasting die je verschuldigd bent. Aan het einde van het jaar wordt de balans opgemaakt. Als je meer stroom hebt gebruikt dan teruggeleverd, betaal je belasting over het verschil. Als je evenveel of meer hebt teruggeleverd dan je hebt verbruikt, hoef je geen belasting te betalen over je stroomverbruik.
 • Is er nog subsidie op zonnepanelen?
  Hoewel er geen landelijke subsidies direct beschikbaar zijn voor zonnepanelen, bestaan er diverse financiële regelingen die het verduurzamen van je woning vergemakkelijken. Deze regelingen maken het ook in 2023 voordelig om voor zonnepanelen te kiezen.
 • De btw op zonnepanelen is afgeschaft in 2023. Wat betekent dat voor mij?
  Sinds 1 januari 2023 is de btw op zonnepanelen verlaagd naar 0%. Voorheen was het nodig om de betaalde btw op zonnepanelen achteraf terug te vragen, maar dat is nu niet meer nodig. Je betaald dus geen btw over de zonnepanelen, wel over de installatie.
 • Wat houdt energie advies in?
  Na je adviesaanvraag bezoekt een adviseur je woning voor een grondige inspectie, inclusief kruipruimtes, daken en eventueel de spouwmuren. Na deze gedetailleerde opname ontvang je een overzicht van de kosten en terugverdientijden, zodat je weloverwogen keuzes kunt maken. Ons onafhankelijk advies is niet gebonden aan specifieke producten of installateurs. We werken samen met een netwerk van gecertificeerde installateurs en garanderen de kwaliteit van hun werk, zodat je huis in vertrouwde handen is.
 • Welke oplossingen nemen jullie mee in het rapport?
  We bieden advies over zonnepanelen, isolatie en warmtepompen. Klik hier voor meer informatie over onze diensten.
 • Op welke manier kan ik mijn woning energiezuiniger maken?
  Bij het energiezuiniger maken van uw woning zijn er verschillende maatregelen die u kunt overwegen, afhankelijk van uw specifieke situatie. Ons team van experts biedt persoonlijk energieadvies om de meest effectieve maatregelen voor uw pand te bepalen.
 • Kom ik in aanmerking voor subsidie?
  Om in aanmerking te komen voor isolatiesubsidie, zijn er specifieke criteria waaraan voldaan moet worden. Hier is een vereenvoudigde uitleg: Soorten Subsidies: Afhankelijk van de hoeveelheid isolatiemaatregelen die je neemt, varieert de subsidie. Bij meerdere maatregelen binnen een jaar kun je tot ongeveer 30% van de kosten terugkrijgen, terwijl dit bij een enkele maatregel rond de 15% is. Basisvoorwaarden: - Je moet de eigenaar zijn van de woning en er zelf wonen. - De isolatiewerkzaamheden moeten door een professioneel bedrijf worden uitgevoerd. - Het gebruikte isolatiemateriaal moet aan bepaalde isolatiewaarden voldoen, zoals aangegeven in de Maatregelenlijsten van RVO. - Er moeten voldoende vierkante meters geïsoleerd worden, en je ontvangt een vast bedrag per vierkante meter, hoger bij meerdere maatregelen. Uitsluitingen: De regeling is niet van toepassing op nieuwbouwwoningen of aanbouw aan bestaande woningen. Het is alleen voor bestaande woningen. Aanvraagproces: De subsidie moet binnen 24 maanden na uitvoering en betaling van de eerste maatregel worden aangevraagd. Je kunt meerdere keren subsidie aanvragen voor dezelfde woning, maar dan voor verschillende maatregelen. Voor een volledig overzicht van de voorwaarden en om te beoordelen of je in aanmerking komt voor subsidie, kan het waardevol zijn om een gesprek met ons aan te gaan. Wij kunnen je begeleiden bij het kiezen van de juiste maatregelen en helpen bij het aanvraagproces.
 • Hoe vraag ik subsidie aan?
  Het aanvragen van subsidie kan verschillen afhankelijk van de specifieke regeling en de instantie die de subsidie verstrekt. Hier is een algemene richtlijn die je kunt volgen: 1. Subsidie Zoeken: Bepaal eerst welke subsidie past bij jouw project of onderneming. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar, afhankelijk van de sector, het doel van de subsidie en de doelgroep. 2. Voorwaarden Controleren: Lees zorgvuldig de voorwaarden en criteria van de subsidie. Zorg ervoor dat je project of onderneming voldoet aan alle eisen. 3. Benodigde Documenten Verzamelen: Verzamel alle benodigde documenten en informatie die nodig zijn voor de subsidieaanvraag. Dit kan variëren van financiële overzichten tot projectplannen en offertes. 4. Online Aanvragen: De meeste subsidies kunnen online aangevraagd worden via de website van de betreffende instantie. Maak een account aan, vul het aanvraagformulier in en upload de benodigde documenten. 5. Wacht op Beoordeling: Na het indienen van je aanvraag, zal deze worden beoordeeld door de subsidieverstrekker. Dit proces kan enige tijd duren, afhankelijk van de complexiteit van de aanvraag en de subsidie. 6. Opvolging en Rapportage: Als je subsidie wordt toegekend, zorg dan dat je op de hoogte bent van eventuele vereisten voor opvolging en rapportage. Veel subsidies vereisen dat je laat zien hoe het geld is besteed en wat de resultaten zijn van het project.
 • Kan ik subsidie krijgen voor een warmtpomp?
  Ja, het is mogelijk om subsidie te krijgen voor de aanschaf en installatie van een warmtepomp in Nederland. Dit valt onder de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Deze subsidie is bedoeld om de overgang naar duurzame energiebronnen te stimuleren en is beschikbaar voor zowel particulieren als bedrijven. Hier zijn enkele belangrijke punten om in gedachten te houden: 1. Type Warmtepomp: De subsidie is beschikbaar voor verschillende soorten warmtepompen, waaronder lucht-water warmtepompen, grond-water warmtepompen en water-water warmtepompen. 2. Voorwaarden: Om in aanmerking te komen, moet de warmtepomp aan bepaalde voorwaarden voldoen, zoals een minimum rendement en een bepaalde capaciteit. De installatie moet ook worden uitgevoerd door een erkend bedrijf. 3. Subsidiebedrag: Het subsidiebedrag is afhankelijk van het type warmtepomp en de capaciteit ervan. Meestal wordt een vast bedrag per kilowatt (kW) capaciteit van de warmtepomp toegekend. 4. Aanvraagproces: De subsidie moet worden aangevraagd nadat de warmtepomp is geïnstalleerd. Houd er rekening mee dat je alle benodigde documenten, zoals de factuur en het bewijs van installatie, moet aanleveren.

ATCO Verduurzaming

KVK: 89872908

Atco Verduurzaming, jouw lokale Duurzaamheids partner in Halsteren. Innovatief, duurzaam, op maat. Ons ervaren team begeleidt je naar een groenere toekomst. Kies voor kwaliteit, kies Atco Verduurzaming! 🌞🏡💚

 • Instagram
 • Facebook
 • LinkedIn
 • Twitter

Koningsspil 1F,

Halsteren

4661TW

bottom of page